Asha Ali

in Music

Asha Alis nya album har årets omslag

Idag gick jag en sväng förbi skivaffären Pet Sounds (alltid hittar man något) och till min förtjusning hade de fått in den nya skivan med Asha Ali. I fysisk form ges Loud and Out of Place enbart ut i en begränsad upplaga som LP-skiva. Och det stora formatet kan ju passa bra, eftersom förpackningen i mitt tycke är årets snyggast omslag.

Varför? Dels för enkelheten i bilden, färgerna, ögonblicket – dels för att jag tycker om att den som gjort omslaget vågat lägga texten i “fel balans”. Det känns som att det inte borde se ut så där, det skaver lite i det annars perfekta. På ett perfekt sätt!

Omslaget är formgivet av Kalle Magnusson och fotot är taget av Rikkard Häggbom.

Än har jag inte hunnit sätta mig in i musiken på skivan. Asha Alis två första album har betytt väldigt mycket för mig och jag har lyssnat extremt mycket på dem. Den nya skivan är inte lika direkt, det låter inte lika varierad som de tidigare. Och antagligen behöver den mer tid att fastna. För mig.

En av låtarna från nya skivan: